• Anne Tjallingii

Fantastisch jaar gewenst!

Updated: Jan 9, 2019


De komst van een nieuw jaar provoceert altijd een beetje. Alsof je aan de voet van een nieuwe berg staat, onwetend van wat er op je pad gaat komen, maar verheugd van het potentieel avontuur. Ga je koersen op nieuwe bestemmingen? Blijf je juist wars van voornemens? Geen verwachtingen creëren en al helemaal niet op een niet zelfverkozen moment? Net als zij, die de liefde vieren met Valentijnsdag, bestaat er de kans een statistiek te worden. Dat zit een beetje in het woord nationale feestdag. Dat kan collectieve verbinding of juist de hang naar autonomie versterken. Nieuw jaar is in feite natuurlijk gewoon de overgang van nacht op dag.


Ik draal met veel genoegen een beetje melancholisch rond de avond van mijn jaar om met een snotneus vooruit te blikken op nieuwe energie en kansen. In werkelijkheid lig je natuurlijk hele nieuwjaarsdag in je nest, bij te trekken van het feestje en ben je 2 januari de helft van het kickstart gevoel kwijt. Afin, dit jaar heb ik mijzelf daarbij het nodige voorgenomen. Dat is niet iets dat ik vaker doe, maar het bevalt nu al. Ik ben tegelijkertijd bereid er een meerjarenplan van te maken. Een deel van mijn voornemens hoop ik hier met jullie te kunnen delen.


Ik heb voor het gemak een lijstje gemaakt. Dat is een kek kort lijstje. Dat raad ik iedereen aan. Voor je het weet heb je de helft af. Soms zet ik er zelfs dingen bij, die allang gedaan zijn. Lekker strepen. Op dit moment breng ik èèn ding van mijn lijst in de praktijk. Ik deel met jullie wat me beweegt. Dat zal ik blijven doen, in dit blog. Superleuk nietwaar? Dat ik zo helder uitleg waar je aan toe bent. Dat vinden we beiden fijn. Jij, omdat je de lezer bent en houvast hebt aan mijn woorden. Je glijdt niet graag met je oog in een bak stinkende linguïstische diaree. En ik, omdat ik zo lekker creatief ben.


1. Bloggen / Delen waar ik me mee bezig houdt / tada!

2. Vereenvoudigen / eerder keuzes maken / nieuwe website hoppa!

3. Nieuwe baan / Professionaliseren en balans houden / bijna

4. Ontspannen / Minder moeten, vaker niks plannen / ja,ja

5. Maken / Minder denken, meer doen.


Dat is een fijn overzichtelijk en lekker klein lijstje. Dat is het gevolg van punt 2. Onder punt 5 ben ik de laatste week enorm lopen kleien. Polymeerklei heb ik er voor gebruikt. Iedereen die langskwam ging weg met een stukje klei. Vers uit de oven. Tante Anne kan alles kleien. Ik ben ook op iets leuks gekomen. Kookies kleien. Kijk dat wil ik delen! Zie hier het resultaat. Ik heb besloten dat iedereen die mij inschakelt voor een illustratie, er een kado krijgt. Dat is boffen!


Knap hoor.


Dikke knuffel


Anne
148 views
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Copyright | Creatief vormgever | Anne Tjallingii  Illustraties | 2018