• Anne Tjallingii

Waarom je doet wat je doet.

Updated: Jan 1, 2019Het zijn cadeautjes, de opmerkingen van mensen die je al jaren kent. Mensen die weten en herkennen wat je beweegt en van een afstandje ook inzien hoe dat beter kan. Of effectiever. Die jouw beren op de weg reduceren tot gemiste kansen en ja-maar denken. Onlangs zat ik met een goede jeugdvriendin aan de zoveelste koffie bij te praten over hoe we bezig waren. Met de geloofwaardigheid van een Duitse tell-sell reclame gaf ik aan dat ik een website aan het maken was met verzameld werk. We voelden beiden dat ik nog naar een noodzaak zocht. In al die jaren dat we bevriend zijn heeft ze me zien prutsen met woorden, filmpjes, hout en garen en hoefde het nooit meer te zijn dan mijn volgende project. Met terugwerkende kracht samenhang aanbrengen in iets wat voor mij organisch samenvalt met thema's of impulsen, -te moeilijk-. 'Maar An, jij bent toch het thema?' -Ik was een thema?- Maar ze had gelijk. Ik hoef dat wat ik doe aan niemand uit te leggen. Ik kijk naar mijn cappuccino. Mijn neo-liberale identiteitscrisis was in een keer opgeklopte melk. Ik was klaar met twijfelen. Daarbij, die melk lepel ik er sowieso altijd als eerste af.

In ontwikkeling is nu een filmpje naar aanleiding van deze schouderklop. Ze is nog niet af. Wat er wel is, is deze post. Die u leest, op mijn website. Dankbaar, Nienke Pieper, voor je schouderklop die hard en laag genoeg is genoeg is om een schop onder mijn hol te zijn.
4 views
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Copyright | Creatief vormgever | Anne Tjallingii  Illustraties | 2018