• Anne Tjallingii

Wishful thinking is a bliss

Bijna een jaar geleden (9 januari 2019) schreef ik een nieuwjaarspost. Ik somde een vijftal voornemens op. Een -toch al- kort lijstje met uitgangspunten voor het aankomende jaar. Nu ben ik een bofkont, want ik weet precies wat er wel en niet van dat lijstje terecht is gekomen. Ik zou er graag even samen op terug kijken. Doet u mee? Hopelijk begrijpt u dan aan het einde van dit bericht waarom ik koos voor de bijpassende tekst van de nieuwjaarswens.


Als volgt:

1. Bloggen / Delen waar ik me mee bezig houdt /

2. Vereenvoudigen / eerder keuzes maken /

3. Nieuwe baan / Professionaliseren en balans houden /

4. Ontspannen / Minder moeten, vaker niks plannen /

5. Maken / Minder denken, meer doen /


In eerste instantie is er weinig van terecht gekomen, van mijn toch al korte lijstje. Reden: optelsom van het verneuken van voornemen 3 tot en met 5.

Namelijk voornemen 3: Nieuwe baan gestart, met opleiding, beste en professioneelste beentje voor, slechte beentje wegmoffelen. Conclusie: op èèn been (namelijk alleen het beste, weinig balans (je flikkert een flamingo ook zo om vermoed ik.) Dan moet er onder voornemen 4 ook 'niks' gepland worden. Ik vraag me af wie dit voornemen heeft geformuleerd. Dat betekent dus wel moeten plannen, namelijk 'niks' in je planning zetten, waardoor je automatisch dus wel iets moet doen, namelijk plannen dat je niks doet. Daar had ik dus geen zin in, want het doel was niks doen, waardoor ik een leeg vak in mijn agenda zag en deze radicaal volgeplempt heb met leuke dingen. Heel veel tijd om ook nog dingen te maken heb ik niet gehad en het ontbreken van een noodzaak speelt daarin ook een rol. Welnu, blijkt dat ik toch pot-ver-dorie afgelopen half jaar een levenswerk aan het maken ben. Ik ben namelijk, en dat komt het behalen van voornemen 5 zeer ten goede, in verwachting van een kindje. En dat heeft mij er de laatste weken toe aangezet weer te gaan illustreren. 'Grab on to the good' geeft voor mij weer dat we de cadeautjes moeten zoeken in de stapel. Die gerichtheid levert wellicht niet een cadeau op, maar wel een positieve focus. Doe er je voordeel mee.


Komend jaar zal voornemen 2 ruimschoots vertegenwoordigd zijn vermoed ik zo. Ik hang mijn brein naast mijn luchtfiets in de gang en zal vol verwachting (en aannames) mij voorbereiden op dit moederschap. Dat doe ik ook in blogposts. Tik m aan voornemen 1! Lees je mee?


Liefs Anne


49 views
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Copyright | Creatief vormgever | Anne Tjallingii  Illustraties | 2018